Špiní CORTEN?

Ano, Cortenová ocel do vyzrání pouští rez, což může vést ke vzniku skvrn na materiálech, které jsou s ním v přímém kontaktu. Proces zrání oceli probíhá cca 2 roky, v průběhu nichž se Corten zakonzervovává a tím přestává špinit. Více informací naleznete ZDE.

Dodáváte Cortenová ohniště i v černém provedení?

Černá ohniště jsou pouze naším doplňkovým sortimentem a jiné modely z klasické oceli (než ty, které jsou uvedeny na našich stránkách) nejsme z kapacitních důvodů schopni zařadit do výroby (a to ani na zakázku). Žáruvzdorné barvy jsou obecně velice náchylné na oděr a otěr. Nenabízíme proto ani černé poklice na ohniště. Ohniště s žáruvzdornou kovářskou černou barvou je nutné opakovaně natírat, jinak začne korodovat.

Jaká velikost ohniště je pro mě nejvhodnější?

Pokud máte jen malou zahrádku a ohniště chcete spíše přenášet, tak je lepší menší průměr – např. Klasik Corten 72 cm. Pokud máte ale větší prostor a chcete např. vytvořit griloviště včetně posezení, pak sáhněte raději po větších průměrech 80 nebo 100 cm.

Menší ani větší průměry ohnišť v nabídce bohužel nemáme.

Proč nemají Vaše ohniště úchyty?

Mísy použité pro výrobu ohnišť jsme vyvinuli cíleně v postupně klenutém tvaru s malým lemem. Tento tvar umožňuje snadné přenášení i bez nevzhledných úchytů. Naše ohniště mají na rozdíl od jiných ohnišť lepší přívod vzduchu ze stran a je zároveň designově čistší.

Dodáváte grilovací plotny použité na grilech KEDAR samostatně?

Bohužel ne. Grilovací plotny dodáváme pouze jako součást našich grilů KEDAR.

Je možná regulace přívodu vzduchu u grilů KEDAR?

Regulace vzduchu by znamenala přítomnost drobných mechanických součástek a táhel, které by se mohly žárem snadno poškodit nebo zaseknout a znemožňovaly by jednoduché vyjímaní popela. Vzhledem k tomu, že jsme koncipovali grily tak, aby byla jejich údržba co nejjednodušší a jejich provedení opravdu robustní a trvanlivé, tak jsme zvolili fixní přívod vzduchu, který je optimalizován tak, aby byl dostatečný – ani málo ani moc :).