Kdekoli a kdykoli

Pokud rádi trávíte čas venku v přírodě, na zahradě a chcete si vychutnat atmosféru ohně a grilování, přenosná ocelová ohniště jsou skvělým společníkem. Přinášejí pohodu a teplo do vašich venkovních aktivit s rodinou a přáteli bez potřeby pevně zabudovaného ohniště. V tomto článku si představíme některé z jejich výhod a zajímavých tipů na použití přenosných ohnišť v různých situacích.

Flexibilita a pohodlnost

Opékání na ohništi Klasik Corten

Přenosná ohniště jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí mít své ohniště vždy po ruce. Mohou být snadno přemísťována z místa na místo. To znamená, že si můžete libovolně vybírat ideální místo pro vaše posezení a zábavu. Některé modely jsou vybaveny madly, což usnadňuje jejich přenášení i na delší vzdálenosti. Některá přenosná (skládací) ohniště také využijete na svých výletech do přírody, kde vám pomohou vytvořit skvělou atmosféru i v prostředí, které běžně neumožňuje rozdělávání otevřeného ohně.

Různorodé použití

Přenosná ohniště nabízejí širokou škálu možností použití. Kromě klasického použití k ohřevu a osvětlení mohou sloužit také jako grily. Mnoho produktů na trhu má integrovanou mřížku nebo přídavný grilovací rošt, na kterém můžete připravit chutná jídla. Takové grilování v přírodě je nejen zábavné, ale také vám umožňuje si vychutnat čerstvě připravená jídla s unikátním kouřovým aroma.

Bezpečnostní ohledy

Přenosná ohniště jsou navržena s ohledem na bezpečnost. Většina z nich má klenuté či prohloubené dno se zvýšenými stěnami nebo mřížky, které zabrání rozletu jisker a zároveň umožňují pozorovat plameny. Při používání přenosného ohniště vždy berte v úvahu základní bezpečnostní opatření, jako je umístění na rovný a nehořlavý povrch a uhašení ohně po použití.

Druhy přenosných ohnišť

Přenosná ohniště jsou na tuzemském trhu k dostání v různých tvarech, velikostech a materiálech, což vám umožní vybrat si ten typ, který nejlépe ladí s vaším venkovním prostředím nebo zahradou. Od rustikálních litinových ohnišť po moderní keramické varianty až po jednoduché a designově čisté varianty z oceli. Záleží jen na vašem vkusu, jaký typ si vyberete. Naše rodinná firma, Kovářství Diviš, se specializuje na cortenová ohniště, která mají hned několik výhod, jež je činí oblíbenou volbou mezi majiteli zahrad a veřejných prostor:

Odolnost proti korozi:

Cortenová ocel je známá svou vysokou odolností proti korozi. Chemické složení této slitiny umožňuje vytvoření ochranné vrstvy, která brání pronikání koroze do hlubších vrstev materiálu. Díky této vlastnosti je ohniště z cortenové oceli schopno snášet různé povětrnostní podmínky a navíc dlouhodobě vypadá atraktivně.

Estetická hodnota:

Cortenová ocel má unikátní vzhled, který se vyvíjí s časem. Při vystavení přírodním vlivům, jako jsou déšť, slunce a vítr, ocel postupně získává oranžově-hnědý odstín, což dodává ohništi autentický a zajímavý vzhled. Tato povrchová patina je považována za esteticky atraktivní a dává ohništi osobitý ráz.

Trvanlivost:

Díky své odolnosti proti korozi má ohniště z cortenové oceli dlouhou životnost. Materiál odolává působení vnějších vlivů lépe než běžná ocel, což znamená, že můžete očekávat dlouhou životnost svého ohniště.

Bezpečnost:

Cortenová ocel je vysoce odolná, což zajišťuje stabilitu ohniště a minimalizuje riziko nebezpečných situací, jako je deformace nebo prasknutí.

Ekologický materiál:

Cortenová ocel je ekologicky šetrná volba, protože je vyrobena z recyklovatelných materiálů. Navíc její dlouhá životnost snižuje potřebu časté výměny ohniště, což má pozitivní dopad na životní prostředí.

Univerzálnost:

Ohniště z cortenové oceli se hodí do různých stylů a typů venkovních prostorů. Čistý design a sytá barva dodává teplo a charakter zahradám, terasám, chalupám i moderním prostředím.

Celkově lze říci, že ohniště z cortenové oceli jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají dlouhotrvající a esteticky atraktivní venkovní ohniště, které přináší příjemnou atmosféru a pohodu do jejich venkovních prostorů.

Závěr

Přenosná ohniště z Cortenu jsou vynikajícím prvkem pro vaše venkovní dobrodružství. Díky své flexibilitě, různorodému použití, bezpečnostnímu ohledu, estetické stránce a ekologičnosti si získávají stále více obdivovatelů. Ať už si vyberete jakýkoli typ, jedno je jisté – přenosné ohniště vám pomůže vytvořit nezapomenutelné chvíle plné tepla, radosti a chutí.